HTML

+387 35 369 419
Aktivnosti

I dalje nepovoljna epidemiološka situacija

 

13.12.2021 09:44
Slika
 
Epidemiološka situacija na području Tuzlanskog kantona i dalje je nepovoljna jer se ne smanjuje broj umrlih od COVID-19 ili zdravstvenih komplikacija povezanim sa ovom bolesti, zaključeno je na današnjem sastanku Koordinacionog tijela Vlade TK za praćenje stanja i mjera koje su poduzete protiv pandemije COVID-19.

Ministar zdravstva TK Božo Jurić kazao je ovom prilikom da je prisutan blagi pad broja novoprijavljenih slučajeva COVID-19 ali se broj hospitaliziranih na Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla i dalje kreće između 120 i 150 pacijenata.

Na području Tuzle trenutno je 244 aktivno oboljelih te je, prema riječima direktora Doma zdravlja „Dr. Mustafa Šehović" Tuzla Suada Bijedića, prisutna brzo promjena kliničke slike kod pacijenata koji nisu vakcinisani.
Do sada je na području TK zaokružen proces vakcinacije sa sve tri vakcine na trećini stanovnika, rečeno je ovom prilikom. U posljednjih sedam dana aplicirano je 8015 doza i uglavnom se radi o revakcinaciji, 2. i 3. doza, dok je oko 1000 građana vakcinisano prvom dozom. Trećom dozom, rečeno je ovom prilikom, mogu se vakcinisati i oni koji su prethodne doze primili van Bosne i Hercegovine.
Na sastanku su još jednom apelirali na građane da se vakcinišu jer su na područje TK stigle sve vrste vakcina protiv COVID-19.
0 0